Автокаско – Цени на Каско

Застраховка Автокаско Актуални Цени

„Гражданска отговорност” не поскъпна

Posted on | November 19, 2012 | No Comments

„Гражданска отговорност” поевтиня, въпреки че доскоро се говореше, за поскъпване. Прогнозата ли се оказа неточна, или се касае за дезинформация?
Вероятният скок на цените на полиците се обясняваше с изравняването на лимитите с тези в ЕС. Говореше се за възможно вдигане на вноските от полиците в Гаранционния фонд. В него има големи разходи по обезщетенията на чужди граждани за направени инциденти от наши автомобили извън страната. Според специалисти в бранша проблемът с „Гражданска отговорност” е преди всичко в големия брой незастраховани автомобили – над 20 %, както и в недостатъчните проверки от страна на държавата. В останалите страни от Европейския съюз също е така. В Южна Италия например едва 50% са направили задължителната застраховка.
Събраните суми по премиите са по-малко от платените и заделените за изплащане, казват някои водещи фигури в бизнеса, което означава че застрахователите работят на загуба. Те прогнозираха в средата на годината, че „Гражданска отговорност” до края на 2012 г. ще покачи цената си с 10%. И в следващите години поскъпването също ще продължи.
Въпреки тези прогнози, задължителната застраховка не поскъпна. Големите компании вече свалиха цените на „Гражданска отговорност”. Някои от тях смениха ценовата си политика, тъй като в последните месеци от годината се сключват най-много полици по задължителната застраховка и конкуренцията е голяма. Застрахователите решават независимо стойността на премията и някои от тях предпочитат да я намалят и да привлекат повече клиенти, отколкото да поддържат висока цена.
Пред btv собственик на застрахователни офиси коментира, че всяка година се получава едно и също нещо. Той казва, че всички застрахователи първо обявяват, че ще увеличат цените на полиците, а в края на годината правят промоции.

Comments

Leave a Reply

АвтоКаско Калкулатор

Вид МПС*
Предназначение*
Собственик*
Регистрация*
Населено място*
Стойност на автомобила*
Година на производство*
В коя компания е текущата Ви гражданска отговорноост?*
Имате ли валидно автокаксо?*

Търсене